7 pasi pentru a schimba o roata

7 pasi pentru a schimba o roata

septembrie 26, 2016
/ / /

In urma unui sondaj realizat pe un numar de 100 de clienti ai companiei noastre RINO Rent a Car am decis sa publicam acest articol care prezinta pasii de urmat atunci cand e necesar sa schimbi o roata.

Masina a devenit in prezent mai mult decat o necesitate. Drumurile pe care le parcurgem zilnic, cu autovehiculul, ne imping sa luam mereu masuri de siguranta si precautie. Una dintre cele mai frecvente defectiuni pe care le putem intampina este pana unui cauciuc. Din acest motiv, trebuie sa pornim mereu cu siguranta ca avem o roata de rezerva si trusele necesare pentru a o schimba.

Ca sa venim in ajutorul vostru, va prezentam o serie de pasi care va ofera posibilitatea de a schimba roata cu succes si intr-un timp relativ scurt.

  1. Alegeti un loc sigur

De cele mai multe ori, locul in care facem o pana poate fi intens circulat. Din acest motiv, pentru a ne asigura ca schimbarea se va face in siguranta, trebuie sa alegem un loc mai retras. Daca suntem pe o autostrada, trebuie sa gasim punctele de urgenta sau sa incercam sa iesim de pe ea, chiar daca acest lucru inseamna sa rulam cu roata afectata.

parcare

  1. Scoateti trusa de scule

Dupa ce ati gasit un loc potrivit pentru a schimba roata, parcati. Trageti frana de mana si porniti semnalele de avarii. Urmatorul pas este sa scoateti trusa de scule si roata de rezerva din locul special amenajat.
cheie dinamometrica

  1. Montati cricul

Cea mai importanta scula care este folosita la schimbarea rotii este cricul. Pozitionarea acestuia sub masina este foarte importanta. Locul poate varia in functie de modelul masinii. Acesta trebuie sa sprijine si sa ridice masina folosind o zona foarte rezistenta.

montare cric

  1. Ridicati masina

Daca asezarea cricului s-a facut corespunzator, urmatorul pas ce trebuie executat este sa il folositi pe acesta pentru a ridica masina. Aceasta procedura se va efectua incet si sigur. Masina trebuie sa prezinte stabilitate si sa nu se clatine. Daca veti considera ca aceste lucruri nu sunt respectate incercati sa coborati masina si sa repozitionati cricul mai bine.

  1. Scoateti roata veche

Odata ce masina este pozitionata corespunzator, veti scoate capacul. Sub acesta veti gasi prezoanele care au asigurat roata. Desfaceti-le pe rand, folosind o cheie in cruce din trusa de scule. Dupa ce le-ati dat jos, urmatorul pas este sa scoateti cu grija roata care a fost afectata.

  1. Montati roata cea noua

Veti monta roata de rezerva in locul celei date jos. Va trebui sa va asigurati ca ea este pozitionata corespunzator si ca aceasta este in siguranta. Dupa acest pas, veti repozitiona prezoanele folosind aceeasi cheie in cruce. La final, veti verifica stabilitatea si veti reaseza capacul de la roata.

  1. Coborati masina in siguranta

Nu mai ramane decat sa folositi cricul pentru a cobori incet si in siguranta masina. Dupa ce masina este complet la sol, veti scoate cricul cu grija. Veti face apoi curat in urma dumneavastra, aranjand din nou sculele folosite in trusa speciala, iar roata care a avut pana o vom pune in portbagaj.

Schimbarea rotii a fost finalizata cu succes. Respectarea acestor pasi va va asigura ca aceasta procedura este facuta rapid si in maximum de siguranta.

 

Comments are closed.