Ce prezice viitorul pentru domeniul inchirierilor auto?

Ce prezice viitorul pentru domeniul inchirierilor auto?

mai 27, 2016
/ / /

Viitorul serviciilor de rent a carDe la an la an se face simtita tot mai pregnant dezvoltarea economica sustinuta constant, asociata cu efectele inevitabile ale globalizarii. Evolutia este consecinta directa a acestor procese, existand dezvoltari constante atat in ceea ce priveste domeniul economic, turismul, dar si cel tehnologic sau industrial. Fara doar si poate, domeniul inchirierilor auto nu face exceptie de la regula.

Sectorul inchirierilor auto si-a facut aparitia cu peste un secol in urma, de atunci si pana in prezent trecand prin numeroase transformari, toate ducand la cresteri notabile de la un an la urmatorul. Specialisti in studii si cercetari statistice realizeaza comparatii anuale ale evolutiei industriei inchirierilor auto, concluziile fiind mai mult decat imbucuratoare pentru cei care activeaza pe acest sector.

Cu fiecare etapa finalizata se constata o crestere pe piata inchirierilor auto, o cerere in continua crestere pentru astfel de servicii, dar si o imbunatatire a ofertelor de inchirieri auto pe plan local, national, regional si chiar international.

Dupa o analiza temeinica a intregului sector, unele studii preconizeaza o veritabila explozie a segmentului inchirierilor auto pana la finalul anului 2018, mai exact o valoare aproximata de peste 80 miliarde de dolari americani.

 

Pe ce se bazeaza aceste predictii legate de inchirierile auto? Turismul este in continua dezvoltare, datorita globalizarii. Dezvoltarea economica are loc si in tari ce nu prezentau niciun interes pana intr-o perioada relativ recenta, prin urmare se diversifica si traseele si destinatiile indivizilor de pretutindeni. Nevoia de mobilitate si transport facil devine stringenta, motiv pentru care succesul companiilor de rent a car este aproape garantat.

Desigur, trebuie urmati o serie de pasi pentru a sustine toata aceasta evolutie. Adaptarea continua la nevoile pietei este de asemenea necesara, constituind un element pus deja in practica de majoritatea proprietarilor firmelor de inchirieri auto.

            Ce avantaje trebuie sa ofere segmentul inchirierilor auto pentru a progresa?

            Raspunsul la o astfel de intrebare este unul multiplu. Diversitatea in optiuni reprezinta insa si baza succesului, motiv pentru care se inregistreaza o crestere la nivel global a numarului de autovehicule detinute in parcurile de inchirieri auto.

Nevoile sunt diferite, cererea intr-o continua crestere, iar asteptarile oricarui potential client trebuie indeplinite. Datorita acestor elemente, oferta inchirierilor auto a devenit una pliabila pe Inchirieri autoorice necesitati. Daca se doreste un autovehicul destinat deplasarilor urbane scurte, alternativa ideala devine o masina din clasa compact sau economic. Autoturismele de clasa medie sunt potrivite pentru nevoi standard, in timp ce exista si preferinte pentru automobile de lux, utilizate cu precadere de segmentul business, ori de indivizi care vor sa faca o buna impresie la un eveniment deosebit la care participa. Familiile sau pasionatii de aventura nu reprezinta elemente ignorate: exista autoturisme potrivite pentru excursii si concedii alaturi de prieteni si/sau familie, la fel cum sunt disponibile si SUV-uri sau jeep-uri pentru calatorii pe drumuri greu practicabile sau accidentate.

Sustinerea si dezvoltarea segmentului inchirierilor auto consta de asemenea si in diversitatea serviciilor conexe oferite. Tot mai mult succes inregistreaza firmele de rent a car ce ofera facilitate la inchiriere, garantii reduse sau inexistente, documentatie minima de intocmit ori posibilitati extinse de predare-primire a autoturismelor inchiriate. In special pentru turismul sezonier sau pentru acele persoane ce lucreaza in strainatate si revin in tara natala in concedii, inchirierea unei masini si preluarea acesteia direct din aeroport este o alternativa ideala de transport.

Aceasta scurta trecere in revista a conditiilor de indeplinit pentru progres pe nisa inchirierilor auto are o concluzie favorabila. Toate aceste masuri incep sa fie implementate, parcurile de inchirieri auto isi diversifica oferta, iar serviciile de inchiriere, asistenta, preluare si predare facila a autoturismelor devin cerinte indeplinite in mod constant. Avand in vedere toate aceste elemente, viitorul segmentului inchirierilor auto va fi incununat de succes.

Comments are closed.